Alles begon in 1891 op de hoek van de Knaptandstraat en de Congostraat in Sint-Niklaas. Toen startte alles met een kleine kleermakerswinkel waar men vol overgave werkte. In de jaren 20 zette Alfons De Waele en zijn echtgenote de zaak verder en overwonnen met veel inzet en liefde voor hun beroep de oorlogsjaren.

Rond 1950 kwam de 3de generatie zich in de zaak vervoegen, zoon Walter De Waele volgde zijn vader op zeer jonge leeftijd op nadat die door ziekte onmogelijk zijn beroep verder kon uitoefenen. De zaak werd toen door de jaren heen door drie verbouwingen en de aankoop van de omliggende panden vergroot tot 250 vierkante meter. Het evolueerde van een kleermakerswinkeltje naar een modieuze kledingzaak voor heren.

Begin jaren 80 kwam Peter De Waele zijn vader vervoegen. De vierde generatie droeg zijn steentje bij door toevoeging van een nieuwe afdeling aan de zaak, namelijk “verhuur van ceremonie”.

In 1993 nam Peter een grote stap en verhuisde hij na bijna 100 jaar naar de Driekoningenstraat 2 in Sint-Niklaas. Daar bouwde hij een nieuwe eigentijdse en modieuze herenmodezaak, waar iedereen welkom is.

In 2010 trad ook Yannick De Waele, de vijfde generatie, in de wereld van de kleermakerij en voegde zich bij het De Waele-team. Zijn studies in KMO-management helpen hem om Herenmode De Waele samen met zijn vader te managen en naar een hoger niveau te brengen.

2011 was een groots jaar, Herenmode De Waele heeft een heuse verbouwing achter de rug! Er werd 120 vierkante meter toegevoegd aan de reeds 250 vierkante meter grote winkelruimte. Hiermee kan er een groter aanbod en een nog betere service gegarandeerd worden.

In 2016 vierde we ons 125 jarig bestaan. U vindt hier het volledige boek welk we daarover maakten: 125 jaar Herenmode De Waele boek.